Хосе Кордоба ще пропусне поне още 3 мача на Левски. Вестник "Мач Телеграф“ съобщава, че защитникът е получил втора травма на едно и също място. Той получи разтежение преди дербито с ЦСКА - София и пропусна мача. След това панамецът не игра в още няколко срещи за "сините", за да не се поема риск за влошаване на контузията му.

Веднага, след като се е възстановил напълно, Кордоба е получил нова травма на същото място, а заради този рецидив, който не е рядкост във футбола, защитникът е заплашен дори да пропусне мачовете до края на сезона. Все пак от "Герена“ вярват, че той ще бъде на линия за последния кръг от редовния сезон - дербито с ЦСКА - София, а след това ще може да играе и при евентуален бараж на "сините" за място в Европа. Почти на 100 процента Кордоба няма да играе срещу Локомотив (Пловдив) в неделя, след седмица срещу Черно море на "Герена“ и след това в Разград срещу Лудогорец.

Според запознати травмата, която принципно не е сложна или опасна, няма да се отрази на продажната цена на Кордоба. Преди нея панамецът впечатляваше с изявите си и клубовете, които го искат, са наясно с качествата му. Според информация на "Мач Телеграф“, Хосе със сигурност ще бъде продаден по време на лятната пауза, а Левски ще прибере по-висока сума от тази, която предлагаха на "сините“ в началото на годината.