Изпълнителният директор на футболния Левски Ивайло Ивков и старши треньорът на тима Станимир Стоилов потвърдиха за обтегнати отношения в ръководството на футболния клуб, в основата на което стоят проблемите, свързани с тежкото финансово положение на "сините", наследено от предишни управления.

Това стана ясно от запис, разпространен в социалните мрежи днес, от срещата на Сдружение "Левски на левскарите", на което са членове, която се проведе в края на миналата седмица.

На срещата Стоилов посочва, че са крайно неприятни взаимоотношенията със спонсора на клуба в последните месеци и безсмислените спорове, които се водят. Треньорът признава, че от  4-5 месеца не ходи щастлив на "Герена", заради многото разминавания и скандали. Наставникът посочва още, че с оглед на тежката ситуация в клуба е най-добре за момента да се продължи с икономичен режим за трансфери и заплати. Стоилов смята, че с правилна работа и надграждане с още 2-3 нови попълнения Левски, въпреки всички финансови проблеми, може да се превърне в кандидат за титлата още през следващия сезон.  

Изпълнителният директор Ивайло Ивков признава за принципни различия със собственика Наско Сираков, с генералния спонсор и с колегите му от Управителния съвет и от Надзорния съвет на клуба. Той определя схемата на управление в клуба както "шизофренна“. Ивков директно казва, че ако ситуацията не се подобри, не вижда смисъл да продължава работата си в клуба. Той е категоричен, че Левски е в тежко финансово състояние, а феновете са подведени, че ситуацията се подобрява.

Изпълнителният директор на "сините“ казва още, че потенциалният инвеститор "Юнайтед груп" не е загубил интерес към Левски.