Далас Маверикс удължи договора на наставника си Джейсън Кид. Това се случи върху фона на спекулации, че той е свързан с вакантния треньорски пост в Лос Анджелис Лейкърс. Финансовите условия и продължителността на новата сделка не бяха разкрити.

"Развълнувани сме, че треньорът Кид продължава да води отбора ни през идните години с това добре спечелено продължаване на договора. Кид изведе състава ни до два плейофа през последните 3 сезона и очакваме с нетърпение лидерството му, продължавайки да изграждаме и развиваме този вече страхотен проект", заяви управителят на Маверикс Патрик Дюмон. 

51-годишният Кид е с баланс 140:106 за 3 сезона, водейки Маверикс, които ще играят с Оклахома Сити Тъндър в полуфиналите от Западната конференция. Кид изведе Маверикс до финалите на Западната конференция през 2022-а.

Специалистът е със съотношение 323:296 за 7 сезона като старши треньор на Бруклин Нетс (2013-14), Милуоки Бъкс (2014-18) и Далас. Той помогна на Маверикс да спечелят единствената си титла в NBA през 2011 година.