6-кратният участник в "Мача на звездите" от NBA Блейк Грифин обяви края на кариерата си. 35-годишното тежко крило прекара 14 сезона в NBA, в които си заслужи 5 попадания в някой от "Отборите на година", наградата за "Новобранец на годината", както и един приз в конкурса по забивки.

Грифин, който бе избран под № 1 от Лос Анджелис Клипърс през 2009-а, пропусна целия си първи сезон заради контузия в коляното, но след това се завърна в игра. Заедно с гарда Крис Пол и центъра Диандре Джордан той бе в гръбнака на т. нар. отбор на Детройт Пистънс "Лоб Сити", който бе известен с атрактивния си стил на игра и зрелищните забивки.

През 2018 година Грифин бе трансфериран в Детройт Пистънс. Малко след това започнаха и сериозните му проблеми с колената, което доведе и до преждевременния край на кариерата му.

След Детройт Грифин премина през Бруклин Нетс и Бостън Селтикс, но и в двата отбора имаше периферна роля. Той игра за последно в Селтикс, а това бе през миналата година.

Крилото завършва кариерата си с показатели от 19 точки, 8 борби и 4 асистенции средно на мач.

"Всичкият този опит, който натрупах, направи моите 14 години в NBA незабравими и аз мога да съм единствено благодарен за кариерата, която имах", написа в социалните мрежи Грифин.