Крилото на Милуоки Бъкс - Янис Адетокумбо, реализира рекордните за неговата кариера и за "елените" 64 точки при победата над Индиана Пейсърс.

"Гръцкият изрод" се превърна в едва петия играч в историята на НБА, който вкарва 60 или повече точки при 70% успеваемост при стрелбата от игрището (Уилт Чембърлейн, Карл Малоун, Дейвид Томпсън и съотборника му и единствен гард сред петимата Деймиън Лилард).

Но вместо да се отдаде на заслужена радост от постижението си, гръцкият национал се забърка в скандал с играчите на Индиана. Секунди след края на срещата, Янис потърси топката от мача, за да я запази като сувенир. Оказа се обаче, че играчите на "Инди" са взели оранжевата сфера, за да я дадат на новобранеца Оскар Чиебве, който отбеляза първите си точки в НБА.

Това видимо раздразни Янис, който поиска лично обяснение от звездата на Пейсърс Тайрис Халибъртън и хора от щата на "пешеходците". Суматохата на терена се премести и в съблекалните, след като Адетокумбо се втурна по следите на топката и играчите на Пейсърс.

В крайна сметка на пресконференцията след мача Янис сподели, че има топка, но далеч не е сигурен че това е топката, която е искал.