Крилото на Лос Анджелис Клипърс - Кауай Ленърд, няма да вземе участие в мач №5 от плейофната серия от първи кръг на Западната конференция в НБА срещу отбора на Далас Маверикс. Срещата в "Ел Ей" ще се проведе в ранните часове на четвъртък българско време, като резултатът в серията е 2:2 победи.

Ленърд има проблем в дясното коляно и ще пропусне трети мач от серията заради него. Американецът игра в мачове №2 и №3, но отбеляза общо 24 точки. "Лапата" взе участие в 68 срещи от редовния сезон, като това бе най-доброто му лично постижение от сезон 2016-2017 насам.

Крилото на Бостън Селтикс - Кристапс Порзингис, също няма да може да помогне на съотборниците си в мач №5 от плейофната серия от първи кръг на Източната конференция в НБА срещу отбора на Маями Хийт. Срещата в Бостън ще се проведе в ранните часове на четвъртък българско време, като резултатът в серията е 3:1 за "келтите".

28-годишният латвиец има проблеми в десния прасец. Той получи контузията в края на първото полувреме на мач №4 и така и не се завърна в игра. Порзингис взе участие в 57 срещи от редовния сезон, като често отсстваше заради болки в левия глезен и заради възпаление в кръста.