Далас Маверикс спря серията от 11 поредни победи на Хюстън Рокетс. Тексаското дерби бе спечелено от гостите със 125:107, като по този начин Маверикс постигнаха седми пореден успех в редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

С основен принос за победата на "Мавс" бе гардът Лука Дончич, който се отчете с мощен "дабъл-дабъл" от 47 точки и 12 борби, а освен това даде и 7 асистенции. 25-годишният словенец взриви публиката в Хюстън с две магически отигравания, едното от които бе още на загрявката.

Лука използва "джъмботрона" в "Тойота Сентър", за да вкара уникален кош. Феноменът, който се намираше под коша, метна топката към огромния екран над игрището, топката се отби и влезе директно през мрежичката.

Това отиграване трябваше да покаже на домакините от Хюстън, че им предстои тежка вечер, а малко след началото на третата четвъртина нещата придобиха вид на компютърна игра.

Гардът беше с топката в ръце, а часовникът за нападение изтичаше. Дончич бе на линията за тройката, докато Джабари Смит-младши играеше добра защита. Активните ръце и крака на Смит накараха Дончич да спре дрибъла си и да хване топката, но вместо да стреля от тройката през човек, Дончич буквално метна/поднесе оранжевото кълбо от 6 метра...