Суперзрездата на тима от Националната баскетболна асоциация (NBA) на Съединените щати и Канада Филаделфия 76 Джеймс Хардън ще пропусне началото на новия сезон, като отпадна от групата на тима за мачовете срещу Милуоки Бъкс и Торонто Раптърс, съобщават медиите в САЩ.

Баскетболистът е имал готовност да отпътува със съотборниците си, но е бил помолен да си остане във Филаделфия, където да тренира самостоятелно.

Десеткратният участник в "Мача на звездите" се включи в само една  тренировка на Филаделфия от началото на предсезонната подготовка. Причината е желанието, което многократно афишира, да бъде трансфериран в друг отбор.

Хардън е в открит конфликт с вицепрезидента по баскетболните операции на Филаделфия  Дарил Мори, който не му предложи дългогодишен договор това лято.

През миналия сезон 34-годишният гард бе първи в Националната баскетболна асоциация по асистенции средно на мач.

Първият мач на Филаделфия този сезон е като гост на Милуоки в нощта на четвъртък срещу петък. Първото домакинство на отбора, което е и най-ранната възможна дата за поява на Хардън на терена, е в неделя срещу Портланд Трейл Блейзърс.