Отборът на Кливланд Кавалиърс постигна една от най-значимите си и драматични победи през настоящия редовен сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Отборът от щата Охайо спечели домакинството си на Далас Маверикс, а големият герой за домакините се оказа 27-годишният американски гард Макс Щрус.

Бившият играч на Маями Хийт и Чикаго Булс, който не бе избран в Драфта през 2019 г., реализира 21 точки за 25:33 минути игра. 15 от въпросните точки на Щрус дойдоха в последната четвъртина, в която той бе на паркета само за 5 минути. Въпреки ограниченото време, Щрус хвърли в екстаз залата с изпълненията си във финалната част, а черешката на тортата дойде в заключителните секунди.

Гостите от Далас водеха с 119:118 при оставащи 2.6 секунди от часовника, като Кливланд трябваше да вкара топката в игра изпод своя кош, тъй като Джей Би Бикърстаф не разполагаше с таймаути.

Оранжевата топка попадна в ръцете на Щрус, който успя да изстреля кълбото при оставаща 1 секунда от своето поле, а молитвата му бе чута и премина през коша на Маверикс, докосвайки само и единствено мрежичката.