NBA призна за две съдийски грешки - едно грешно отсъждане и едно пропуснато - в последната минута при загубата на Маями със 115:117 като гост на Индиана в неделя. Това изпрати Хийт на осмото място в Източната конференция преди последната седмица на редовния сезон.

Според NBA, Тайлър Хиро от Маями е бил фаулиран от Ти Джей МакКонъл от Индиана при стрелба за 3 точки при оставащи 55 секунди. В тази ситуация нарушение обаче не бе отсъдено.

А отсъденото от Марат Когут нарушение срещу центъра на Маями Бам Адебайо 17.1 секунди преди края е грешка, смятат от лигата. Майлс Търнър от Индиана отбеляза два наказателни удара след нарушението.

В публичния си доклад, описващ отсъжданията и неотсъжданията, направени в последните две минути на завързани мачове, от NBA казват, че Адебайо "осъществява чист контакт с топката, едновременно с Хиро, правейки случаен контакт ръка с топка".

Маями нямаше оставащо оспорване, за да протестира срещу нарушението, след като го използва неуспешно по-рано в последната четвърт.

Индиана остава 6-и на Изток. Загубата на Маями, съчетана с победата на Филаделфия над Сан Антонио, свали Хийт до № 8. Ако Маями бе спечелил срещу Индиана - мач, в който изоставаше с 22 точки, щеше да е 6-и.

Първите 6 отбора във всяка от двете конференции са сигурни за плейофите. Тези, които завършат от седмо до 10-о място във всяка конференция, ще са част от Play-in турнира през следващата седмица, чрез който ще се определят поставените под № 7 и № 8 за плейофите.