Щатът Колорадо е известен с много неща - Златната треска на Пайкс от 19 век, високите си планини и впечатляваща природа, родното място на чийзбургера, сред първите щати, които декриминализират, а в последствие и легализират марихуаната за свободно ползване.

От днес, 25.10.2023 г., щатът Колорадо вече е пълноправен член на шампионските щати в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Това, разбира се, се случва благодарение на най-добрия отбор в Лигата за последните и следващите 12 месеца - Денвър Нъгетс.

До вчера Нъгетс бяха един от двата професионални отбора в Колорадо, които нямаха шампионски банер над главите си. Сега това остава Колорадо Рокийс - безйболният тим, който играе в MLB. Денвър Бронкос (американски футбол), Колорадо Аваленч (хокей) и Колорадо Рапидс (футбол). Към тази шампионска компания вече може да се присъедини и Нъгетс.

Прз десетилетията в Денвър са играли великолепни играчи като Кенйън Мартин, Алън Айвърсън, Кармело Антъни, Ник ван Ексел, Махмуд Абдул-Рауф, Чонси Билъпс, Дикембе Мутомбо, Алекс Инглиш и други. Нито един от ях обаче, никога не се е доближавал до класата и интелекта на сръбският център Никола Йокич, който е в основата на всичко хубаво, което се случва в Ball Arena през последните няколко години.

Както традицията повелява, новият сезон в НБА започна с две церемонии - раздаването на шампионските пръстени на играчи и треньори и вдигането на първия шампионски банер в залата. Чест, която се е отдавала на 21 отбора през последните 76 години. Вечер, която общо вечер те прави безсмъртен в съзнанието на много хора. Вечер, в която всичкият труд и лишения остават на задно място. Но също така и вечер, в която колелото започва нов оборот и вече ходиш освен с пръстен на ръката, но и с мишена на гърба.