Крилото на Лос Анджелис Лейкърс - Леброн Джеймс, е най-великият баскетболист за всички времена в очите на много фенове, специалисти и журналисти. Разбира се, повече са на мнение, че най-великият играч, който някога е дриблирал по паркетите в САЩ и Канада, е Майкъл Джордан.

Без значение какво е вашето субективно мнение, едва ли някой може да оспори величието на Леброн и наследството, което той ще остави зад себе си, когато реши да се оттегли.

Четирикратният шампион и MVP на Лигата има стотици рекорди срещу името си, а и няма как другояче да бъде, когато зад гърба си имаш 20 пълни сезона в най-комерсиалното и гледано баскетболно първенство.

39-годишният американец е най-възрастният активен играч в НБА, като в момента кара своята 21 кампания. Така той се превърна в едва шестия играч в цялата история на Лигата, който играе 21 години. Повече от две десетилетия баскетбол на най-високо ниво означава, че Леброн се е изправял срещу .. кой ли не.

В последните дни в интернет пространството се появи повече от любопитна статистика, според която Джеймс е играл срещу 35% от всички състезатели, които някога са играли в НБА!!!

Трудно е да се назове точната бройка, но това възлиза приблизително на 1800 различни баскетболисти.