Александър Гавалюгов ще е част от Мачa на звездите в NBA. Той бе поканен да е сред 40-те млади таланти, които ще са в лагера "Баскетбол без граници глобал". Събитието ще е в Индианаполис като част от програмата на Звездния NBA уикенд след 10 дни.

Гавалюгов е част от NBA академията в Австралия и заедно със 7 други представители на школата ще участва там. "Баскетбол без граници" е една от най-големите програми за подрастващи на NBA, a от 2001 година в лагера са участвали 4300 млади играчи от 140 страни.

Ментори на Гавалюгов ще са легенди като Детлеф ЩремпфЙоаким Ноа, Синтия Купър и Ебъни Хофман.

За първи път българин отива и на Глобалното издание на "Баскетбол без граници". Александър Гавалюгов бе сред най-добрите на лагера за Европа през 2023-а.

Наши сънародници са участвали досега на събиранията на NBA в Европа редица пъти. Първият наш играч на Basketball Without Borders бе Емил Бинев през 2007. След него от 2010 до 2016-а покани за имаха Павлин Иванов, Деян Карамфилов, Александър Везенков (не участва), Александър Илиев, Николай Николов, Йордан Минчев (не участва), Лъчезар Димитров, Емил Стоилов.