Редовният сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада е към своя край. Общо 10 отбора имат по 3 оставащи двубоя, докато другите 20 имат по 2. Въпреки това, вече е ясна и първата плейофна двойка в Западната конференция.

Един срещу друг в първи кръг на Запад ще се изправят отборите на Лос Анджелис Клипърс и Далас Маверикс. Все още не е ясно кой ще има домакинско предимство, тъй като разликата между двата отбора е само един мач, а и двата тима имат по две оставащи срещи.

Играчите на Тайрън Лу приключват редовната кампания с две домакинства на Юта Джаз и Хюстън Рокетс, които не се борят за нищо. Възпитаниците на Джейсън Кид пък са домакини на слабака Детройт Пистънс и гостуване на борещия се за топ място Оклахома Сити Тъндър.

Клипърс и Маверикс играха три пъти през сезона, като "ножиците" спечелиха като домакини и гости, докато тексасците един успех като домакини.

Това е трети сблъсък в плейофите между тези два отбора в последните 5 сезона. През 2021 г. Клипърс спечели в първия кръг с 4:3, а през 2020 г. успехът в първия кръг отново бе за "Ел Ей" с 4:2 победи.

Плейофите в НБА започват на 20 април.