Крилото на Лос Анджелис Лейкърс - Леброн Джеймс, е считан от мнозина фенове за най-великия баскетболист на всички времена. И ако това е субективно, то няма как да бъде отречено едно - Леброн държи редица рекорди, които едва ли някога и той самият е вярвал, че ще подобри.

Четирикратният шампион на НБА стана реализатор номер 1 в историята на Лигата през миналия сезон, когато задмина Карийм Абдул-Джабар във вечната класация. Легендарният център на Милуоки и Лейкърс приключва кариерата си с 38387 точки, които го държава далеч на върха в продължение на няколко десетилетия.

ДЖеймс, който кара своя 21-ви сезон в "лигата на извънземните", е само на няколко часа от поредно върхово постижение. 38-годишният баскетболист е само на 5 точки от това да се превърне в първия играч, който отбеляза 39 000 точки в своята кариера. В момента Джеймс има 38 995 точки, а в ранните часове на сряда "езерняците" са домакини на Юта Джаз, като само истинско чудо или тежка контузия може да отмени историята, предвидена за тази среща.