Лос Анджелис Лейкърс ще играе в специалния си черен екип в предстоящия си мач срещу шампионите Денвър Нъгетс. Алтернативната екипировка на "езерняците" е в изцяло черно, въпреки че срещата със "златните буци" ще се проведе в "града на ангелите" в ранните часове на петък българско време.

Най-великият баскетболист в славната история на Лейкърс - покойният Коби Брайънт, е част от дизайнерския екип, който сътвори екипите, които са наречени именно на него - "Черна мамба".

Причината за носенето на въпросните потници и гащета в този мач е фактът, че в часовете преди мача пред "Crypto Arena" ще бъде открита статуя на гарда, който почина в катастрофа с хеликоптер през 2020 г.

Брайънт ще се превърне в седмия "езерняк", който получава статуя след Елджин Бейлър, Шакил О'Нийл, Карийм Абдул-Джабар, Ървин "Меджик" Джонсън, Джери Уест и Чик Хърн.

Двубоят с Нъгетс ще се проведе на 2.8.24 (американки стил), а в тази дата има много символика свързана с петкратния шампион. 8 и 24 бяха номерата, с които Брайънт прекара 20 сезона в "Ел Ей", а с номер 2 играеше 13-годишната му дъщеря Джиана Брайънт, която почина заедно с баща си във въпросната катастрофа от 26 януари 2020 г.