Монте МакНеър, който е генерален мениджър на Сакраменто Кингс, отново засипа със суперлативи най-новото попъление на тима от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада - българскиятнационал Александър Везенков.

“Ще започна с това, че той е най-полезният играч в Евролигата - най-силната лига в света след НБА. Неговият отбор записа страхотни успехи както на домашната сцена, така и в Евролигата. Той е невероятен стрелец и има страхотен усет към топката. Също така може да подава и да пресича. Смятам, че ще се впише добре в отбора, особено в нападение.

В защита пък можем да отбележим, че има прогрес с овладяването на борбите. Везенков е и един от най-интелигентните баскетболисти, които някога съм виждал. Той е роден победител и иска да побеждава. Интересува се главно от това. Преминаването му в НБА ще бъде съвсем различно предизвикателство и аз знам, че той е развълнуван от тази промяна в живота си. Той има шанса да бъде наистина специален", заяви МакНеър в интервю за NBC Sports California.

Везенков и Сакраменто стартират сезона в NBA срещу Юта Джаз на 26-и октомври.