Четвъртфиналите в Националната баскетболна лига при мъжете приключиха, а с това станаха ясни и полуфиналните сблъсъци.

Черноморец отстрани Левски с 2:0 победи, а Рилски спортист също набързо приключи серията си Шумен след два последователни успеха.

По-рано днес станаха ясни и другите два отбора, които продължават напред. Спартак Плевен спечели решаващия трети мач срещу Черно море Тича, а ЦСКА не успя да окаже съпротива на действащите шампиони от Балкан Ботевград във финалния сблъсък от серията.

Така на полуфиналите един срещу друг ще се изправят Черноморец срещу Балкан и Рилски спортист срещу Спартак.

Полуфиналните плейофи в НБЛ стартират на 7 май с първия двубой между Рилски спортист – Спартак Плевен. Първите две срещи ще се проведат на 7 и 9 май в "Арена Самоков“, тъй като Рилски спортист има домакински предимство. Третият и евентуално четвърти мач ще се играят в зала "Балканстрой“ в Плевен на 12 и 14 май, а при необходимост от пети двубой, той ще се състои отново в Самоков на 17 май.

Носителят на Купата на България за тази година Черноморец и Балкан на 8 май в Бургас. Вторият двубой също ще бъде в зала "Бойчо Брънзов" на 10 май. Третата и евентуално четвъртата среща ще бъдат на 13 и 15 май в "Арена Ботевград“, а потенциален пети мач ще се играе в Бургас на 18 май.