Трой Бакстър е поредното ново попълнение в селекцията на мъжкия баскетболен отбор на ЦСКА, похвалиха се от клуба.

Колежанската кариера на Бакстър преминава изцяло в елитното ниво на NCAA, като прогресира във всяка следваща година. През последния му сезон като студент е основен реализатор на Морган Стейт с близо 16 точки средно на мач.

Започва сезон 2021/22 в G-League на НБА, като играе за няколко различни отбора, с най-добри изяви за втория отбор на Чикаго Булс - Уинд Сити Булс. Преди месец стана шампион на Нова Зеландия, като бе един от основните играчи за отбора си Canterbury Rams. За сезона има 17.2 точки, 5.1 борби и 1.1 чадъра за малко над 23 минути на мач.

Бакстър е крило, което притежава атлетизъм на елитно ниво. На 27 години, висок е 206 см.

"Играчи като Бакстър носят наслада на публиката, освен победи на отборите си – коментира треньорът на ЦСКА Росен Барчовски. - С атлетизма и атрактивната си игра той ще привлече много фенове, които ценят красивия баскетбол. Трой ще ни донесе и шампионска нагласа, защото преди броени седмици спечели титлата в Нова Зеландия. Сериозно първенство, а той самият имаше значителна роля за този успех“.

"Единствената ми цел в България е да спечеля шампионската титла – заяви самият Трой Бакстър. - Зная, че всички ценят победителите и се надявам да донеса допълнително шампионски манталитет в съблекалнята. Сигурен съм, че ще се впиша бързо в отбора и ще помогна на ЦСКА да доминира в НБЛ".