Диан Сухел Кайали е новият председател на Управителния съвет на баскетболния Тунджа (Ямбол), обявиха от клуба вм профила си в една от социалните мрежи.

На извънредно Общо събрание членовете на клуба избраха ямболския финансист за президент на клуба. Той сменя легендата на ямболския баскетбол Станислав Говедаров, който подаде молба за овакантяване на този пост поради служебните си ангажименти.

Диан Сухел Кайали е роден на 23 септември 1977 година в Ямбол. Възпитаник е на Математическа гимназия "Атанас Радев". Част е от детско-юношеската школа на баскетболен клуб Тунджа (Ямбол) от 1989 до 1996 година.

Завършва висшето си образование в УНСС в София, специалност "Счетоводство и контрол" през 2001 година, а през 2016 година придобива квалификация в Лондонското училище за бизнес и финанси, специалност "Финансов мениджмънт".

През 2024 година Кайали ще завърши следдипломна квалификация в Национална спортна академия с профил "Треньор по баскетбол". Член е на Управителния съвет на клуба от януари 2020 година.

Работи в "Алианс агрикол" ЕООД с търговска марка "Патеса" от 2001 година и е управител на търговското дружество от 2020 година. Женен, с две деца.