Йордан Янков, който е старши треньор на Академик (Пловдив), отдаде загубата от Левски на грешките на неговия тим в тази среща.

Двубоят беше част от 5-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

"Изиграхме слаби мачове от началото на сезона. Днес имахме много нисък процент на стрелба от тройката, колеблива игра през първото полувреме с много изпуснати отворени стрелби. Смятам, че отборът има още много на къде да се развива. Стараем се чисто тактически и физически да подготвим момчетата. Според мен обаче проблемът е повече психологически - да се отпуснат, да покажат самочувствие и да заиграем нашия стил баскетбол", започна Янков.

"Бяхме близо до победата. Левски имаха много малко състезатели на разположение, но просто са много опитен и обигран отбор, така че са много добре нагодени и ги поздравявам за успеха. Предстои ни много трудно гостуване на Берое, още повече и след тази загуба. Всеки следващ мач за нас трябва да е като една червена лампа, че трябва да започваме да играем по-добре, а с добрата игра ще дойдат и резултатите", добави още наставникът на пловдивчани.