Спартак Плевен тръгна силно в първата 6-ица на Националната лига. Селекцията на Любомир Минчев взе превес над Черно море след 121:75 в 23-ия кръг, в зала “Балканстрой". Спартаклии поставиха силно начало и до края не допуснаха колебания. В игра за “синьо-белите" след дълго отсъствие се завърна Джулиън Люис, а на линия бе и Ивко Ивков. Дебют за “моряците" направи най-новото им попълнение Морис Крийк, но отсъстваше Берк Мехмед.

Домакините от Плевен се придвижиха на второто място във временното подреждане със 17 успеха и 6 поражения, а възпитаниците на Кирил Болшаков продължават да се намират на последната 6-а позиция с 10 победи и 13 загуби. На 5 март Спартак ще домакинства на Балкан Ботевград, а ден по-късно Черно море ще посрещне Черноморец Бургас.

Родни Първис свърши с 24 точки, включително и с 5 точки точни стрелби зад дъгата. Джулиън Люис и Константин Тошков го последваха с по 17 и 6 асистенции, Цветомир Чернокожев и Алекс Ломакс допринесоха за разгрома с по 13 точки и 7 борби. Талиб Занна приключи с 11 и 9 овладени под двата ринга топки. 

Къртис Джоунс и Аверил Угба отговориха за Черно море с по 17 точки, като вторият се отчете и с 6 борби. Тач Ънру се разписа с 12 точки.