Черноморец ще е без един от основните си играчи в първия двубой от серията за бронзовите медали срещу Спартак Плевен. Очаква се Шон Смит да пропусне срещата, след като получи директна дисквалификация в края на последния мач с Балкан.

Според Дисциплинарно-административните правила на НБЛ санкцията за "получено персонално дисквалифициращо нарушение“ е "лишаване от състезателни права за една среща“, както и глоба от 200 лв.

През този сезон наказанията не се обявяват публично и още не се знае дали е имало заседание на комисията или тепърва ще се провежда, за да реши. Практиката сочи, че всички играчи, получавали дисквалификации до момента, не са играли в следващия мач на отборите си.

Самият Смит вече пропусна двубой на Черноморец в началото на април заради директна дисквалификация, а по-рано през сезона такова наказание изтърпя и Златин Георгиев.

Първият мач между Черноморец и Спартак ще е в сряда от 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов“. Отсъствието на Шон Смит не е единственият проблем в ротацията на Васил Евтимов, който в последните срещи не можеше да използва контузените Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе.