Старши треньорът на Миньор Георги Младенов се преклони пред феновете след поражението от Балкан с 67:85 в първия си домакински двубой за сезона в реновираната зала “Борис Гюдеров" в Перник. Специалистът и сподели информация за болни състезатели, които все пак са играли.

“В зала “Христо Ботев" срещу Фенербахче съм присъствал на мач с подобна атмосфера. Тя беше невероятна благодарение на всички фенове на баскетбола. Много рядко срещано е това в България, не съм виждал такова нещо в последните години. Успяхме по някакъв начин да зарадваме тези хора", започна Младенов.

"Не можахме да издържим на ротацията на отбора на Балкан. Не забравяйте, че това е настоящият шампион. Борихме се до края, имахме много грешки. Имаме и двама играчи, които са болни, но го разбирам в средата на мача, а трябва да го разбера преди мача."

"Целта за плейофите съм си я поставил аз лично пред себе си и пред целия щаб. Никой от ръководството не е казал, че трябва да играем плейофите. Градим отбор, не е извинение, но ншата средна възраст е 22-23 години. Аз смятам, че сме на прав път. Нека не слагаме каруцата пред коня. Догодина ще имаме отбор, с който всички ще трябва да се съобразяват", заяви Младенов.