Треньорът на ЦСКА – Росен Барчовски, коментира победата във Вечното дерби над Левски. Освен това специалистът е на мнение, че Александър Везенков заслужено е взел приза "Спортист на годината“.

"Невинаги става така, както му се иска на човек. Те (б.р. - Левски) имат много проблеми. Най-лесно се решават с победа над ЦСКА, изпуснаха много мачове. Играят добре, правилно и умно. Митко е специалист, лимитираха ни. Имахме непринудени грешки, водещи до лесни кошове. Поздравявам Виктор Гергов, работи много в посока механика. Имаме много голям потенциал и в двете фази на играта“, сподели Барчовски след победата.

"Класацията е много сложно нещо (б.р. - Спортист на годината). Изключително субективни са. Милениума, 2000-а година, някой искаше за футболист на столетието да прави класация. Сблъскаха се Гунди и Стоичков – несравними. Двама велики, играят по различни времена. Тук играят в индивидуални, колективни спортове. Спортът е несравним. Конкуренцията е зверска. Субективна оценка, аз съм доволен. За мен е справедлива. За да станеш най-добър баскетболист на Евролига, в Европа демек, и да отидеш да подпишеш за 20 милиона в НБА. Или като Григор да печелиш невероятни турнири. И щангистът, и шахматистките са чудесни, и плувците, но не трябва да влизаме в спор. Трябва да оценим, че най-големите посланици са Везенков и Григор. Преди бяха Стефка Костадинова и Стоичков, нещо голямо, но и това е голямо“.