Рилски спортист започна с победа финалната серия в Националната лига. Домакините постигнаха обрат срещу Балкан Ботевград със 75:62 след изоставане от 21 точки. Двубоят се изигра пред пълните трибуни в "Арена Самоков“, където бе и най-добрият български баскетболист Александър Везенков.

Вторият мач от серията е в събота, отново в Самоков.

"Зелените“ започнаха силно и за малко повече от две минути вкараха 10 безответни точки. Серията им стана 18:2, а Рилски спортист изпитваше проблеми в двете фази. Съставът допускаше много грешки, като първият кош от игра дойде в средата на частта. В същото време Балкан вкара 5 тройки само в нея и в комбинация със стабилната игра под коша дръпна с 30:12 след 13 точки на Хана.

През втория период мерникът на гостите започна да изневерява. Възпитаниците на Любомир Киров се възползваха и на два пъти успяваха да скъсят дистанцията на 12. Те така и не отбелязаха тройка през цялото първо полувреме, след което преднината на ботевградския отбор продължи да е солидна - 45:31, а с 3 нарушения вече бе Алекс Симеонов.

Второто полувреме започна по сходен начин с първото, но сега Рилски спортист бе този, който доминираше. Домакините ограничиха съперника едва до 4 точки в третата четвърт и след края я обърна за 57:49.

Подемът в играта на самоковци продължи и през заключителния период, в който разликата скочи и до 15. По-малко от 6 минути преди края съставът остана без Майки Диксън, излязъл за натрупани нарушения, като двамата с Димитър Димитров още в края на предишната част бяха с по 4 такива. Серия от 8:0 върна надеждите на гостите за нов обрат, но 4 поредни точки на Майкълин Скот отново направиха преднината на отбора му двуцифрен - 70:59, а до края времето вече работеше за домакините.

Майкълин Скот вкара 20 точки за победителите. От  Балкан Сюприйм Хана се отчете с 18.