Васил Евтимов, който е треньор на баскетболния Черноморец, беше щастлив след успеха на тима си над Рилски Спортист в последна среща втория кръг на Национална баскетболна лига.

“Искам да поздравя моите момчета. Когато ограничиш един отбор като Рилски спортист до 65 точки, значи ти си си свършил прекрасно работата в защита. Не знам да има много отбори в България, които да направят това. В първата част не бяхме готови да играем и да отговорим на тяхната агресивна защита. Във втората част мачът се обърна и момчетата започнаха да си вярват. В момента нашият отбор е на 65% от възможностите си. Мачът го спечелихме със сърце и със защита. В нападение още ни чака доста работа, бъркаме системите, Шон Смит играе на позиция 3, въпреки че не е готов за тази позиция, но заради контузиите аз нямам друг избор. Играхме със само седем човека днес. И двата отбора имахме по двама контузени, но отборът, който прояви по-голямо желание, бяхме ние.

Говорил съм с Николай Георгиев. Има доста мачове през сезона, ще играе, днес така съм преценил и така сме направили. Искам да бъде търпелив, сезонът е дълъг и да не се отчайва и да продължава да тренира.

Изобщо не съм доволен от тренировките, които проведохме след мача с Берое. Шон Смит последните два дни не е тренирал, днес игра болен, а е MVP на мач с кашляне, температура и хрема. Милен Захариев е с контузия, която още не му е отшумяла и също не тренира. В продължение на 4-5 дни аз тренирах с две деца и един дядо, защото Мишо Капитанов е дядото на отбора. Почти на 50 години е, но ми помага. Нямаме качествени тренировки и първата част е плод на работата, която не свършихме по време на седмицата. Когато се върне Ладериън Грифин, Шон започне да тренира след два дни, Милен се оправи, качеството на тренировките ще се вдигне и те ще станат по-пълноценни и аз ще изисквам повече от тях.

Казах и на моите играчи, че ние в момента сме в предсезонна подготовка. След две седмици ще излезем от нея. Знам, че играем мачове и сезонът е започнал, но в момента ние сме в нея и играчите не са готови физически. За мен беше много учудващо, че някои от тях можеха да играят тези минути, които играха днес. Поздравявам ги, защото това е истинско мъжкарство. Тази година сме сглобили най-силния отбор на Черноморец, откакто аз съм тук. Искам с всеки изминал мач да го показваме. Това е причината да искаме да подпишем с играчи, които могат да играят на всяка една позиция", заяви Евтимов.