Левски започна с победа третия етап на Националната лига за мъже. В първа среща от втората шестица на шампионата "сините“ надиграха Академик Пловдив с 91:82 (21:22, 25:25, 24:20, 21:15) като гости. Столичани вече са с баланс от 7 победи и 16 поражения, колкото има и Академик. 

Двубоят в зала "Сила“ започна с поделено надмощие, като нито един от двата отбора не успя да отвори сериозна разликата в резултата. Краят на първата част дойде при само точка преднина за Академик - 22:21. 

В началото на втората четвърт "сините“ бяха по-агресивни в играта под коша и това им помогна да натрупат преднина от 6 точки при 37:30. Постепенно пловдивските "студенти“ намериха точността си при стрелбите от далечно разстояние и бързо стопиха изоставането си. На почивката възпитаниците на Йордан Янков отново водеха само с точка - 47:46.

След паузата съставите продължиха равностойния мач и стояха близо в резултата с честа смяна на водачеството. В последната минута на третата четвърт Асен Великов и Лъчезар Димитров вкараха две поредни тройки за Левски и столичани влязоха в последната част с 3 точки преднина при 70:67.

Последната четвърт тръгна с още един успешен опит от дистанция за Димитров и точка от наказателната линия за Великов след техническо нарушение на Йордан Янков. Последва още една точна стрелба за две точки на Лъчезар Димитров и Левски отвори най-голямата разлика в двубоя от 9 точки - 76:67. "Сините“ задържаха аванса си и след поредица от неточности в нападение за домакините играчите на Димитър Ангелов поведоха с 84:71 5:22 минути преди последната сирена. "Студентите" не съумяха да наваксат изоставането си до края и допуснаха трето поражение от този съперник през настоящия сезон - 91:82 в полза на Левски.

Най-резултатен за успеха на гостите стана Димитър Маринчешки с 24 точки, а по 15 добавиха Асен Великов и Лъчезар Димитров. 

За Академик Ренел Къмингс реализира 23 точки, а Джъстин Маккол направи "дабъл-дабъл“ от 17 точки и 10 борби.