Черноморец постигна 5-и пореден успех в Първата 6-ица на Националната лига и продължава към спечелването на редовния сезон. Действащите вицешампиони се справиха и с Черно море след 89:59 от 29-ия кръг в зала "Бойчо Брънзов“.

Селекцията на Васил Евтимов държеше съдбата си в свои ръце през целия мач и направи така, че "моряците“ да сбъркат 5-и последователен път в Първата 6-ица. Актуалните носители на Купата развалиха дебюта на Георги Давидов начело на варненския отбор.

"Акулите“ отново имаха на разположение Тони Троша и Шон Смит. От другата страна за "моряците“ се завърна Аверил Угба. Действащите вицешампиони са недостижими на върха във временното класиране с 24 победи и 5 загуби, а "моряците“ остават 6-и с 11 успеха и 18 поражения. В събота Черноморец ще гостува на ЦСКА, а Черно море ще пътува до Ботевград срещу Балкан.

Андрей Иванов приключи с 16 точки и 7 борби, като бе 7/7 при стрелбата от игра. Травис МакКонико се отчете с 15 точки, включително и с 4 зад дъгата. Милен Захариев записа 13 точки и 5 овладени под двата ринга топки.

Къртис Джоунс и Аверил Угба отбелязаха по 15 точки, като имат на сметката си и по 6 борби.