Направихме сериозна стъпка в правилната посока. Знам че резултатите се помнят. Отнасям се професионално към играта. Заставам пред вас с чиста съвест. Други хора, които са над мен, трябва да вземат решение, но аз знам какво върша и си върша професионално работата. Това заяви най-нагло селекционерът на националния отбор по футбол на България Младен Кръстаич на пресконференцията си след евроквалификацията с Литва.

България загуби от Литва с 0:2 на Националния стадион "Васил Левски“ в квалификация за Европейското първенство в Германия.

"Имам подкрепа от Българския футболен съюз, най-много комуникирам с Георги Иванов – Гонзо и от него чувствам максимална подкрепа – заяви още националния селекционер. - За политиката на Съюза не е моя работа да се меся. Със селекционера на младежите Александър Димитров имаме добра комуникация, може би визирате мнението му от вчера. Всеки има мнение. Уважавам всички колеги, това се отнася и за Александър, аз винаги съм искрен. Моята работа е да тренирам отбора, други хора трябва да вземат решение. Те трябва да вземат решение да видят дали вървим в правилната посока“.

Кръстаич отново опита да оправдае загубата на отбора с младостта на футболистите си.

"Когато не спечелиш даден мач всички са тъжни, както аз, така и играчите – каза той. - Може би сте имали други очаквания с този млад отбор, който се изгражда в последната една година. Отборът имаше голямо желание, отношението беше добро, но може би прегоряхме. През първото полувреме играхме твърде бавно и далеч от противниците си. Причината е може би голямото напрежение. Говоря най-вече за първото полувреме, през което трябваше да покажем повече агресия. Въпреки че при 0:0 имахме ситуации. Получихме евтин гол, а след червения картон беше трудно да се върнем в мача.

Малко хора очакваха, че ние ще направим тази променям и ще вкараме толкова много млади  момчета. Сигурен съм, че те могат да играят заедно в следващите десет години. Аз вярвам, че всичко без резултатите се получава добре, но аз знам, че резултатите са това, което се помни. Може би върху тези момчета има голямо напрежение, с което не могат да се справят“.

Селекционерът се върна, в опита си да оправдае поредния си провал, и към предишните двубои на отбора си.

"Нека да не забравяме мачовете с Черна гора, Сърбия, първия мач с Литва, които се решиха в секунди – каза Кръстаич. - При други ситуации сега щяхме да имаме шест – седем точки и сега да говорим за други неща. Хората които се занимават професионално с футбол виждат, че се движим в правилна посока,но за съжаление това не се вижда в класирането.

Когато няма резултати, винаги е виновен треньорът. Надявам се да се види какво вършим. Тук на Балканите всички гледат само резултатите“.