Националният селекционер на Италия - Лучано Спалети увери феновете на "скуадра адзура", че възпитаниците му са готови за гостуването на Англия. Двете европейски сили се изправят една срещу друга тази вечер на "Уембли" в Лондон в повторение на финала на последното европейско първенство през 2021 г.

"Трите лъва" са лидер във временното класиране в квалификационна Група "С" с 13 точки, докато действащите европейски първенци са втори с 3 точки по-малко.

Това ще бъде четвърти мач за Спалети начело на Италия.

"Този мач е тест за нас, но ние сме готови за него и нямаме търпение. Ще видя къде се намираме, на какво ниво сме и ще ми помогне да разбера какъв е нашият начин на мислене, защото не трябва да очакваме лесно гостуване“, заяви бившият наставник на Наполи.

"Зоната на комфорта ще убие всичките ви надежди и мечти. За да намерите комфорт, трябва да преживеете ситуации, които ще ви помогнат да израснете и да се изпитате, за да можете да отидете на по-високо ниво“, каза още той.

"Нашата нагласа ще бъде да отидем там и да играем открито. Искаме да отидем там и да покажем, че имаме собствена история, собствен потенциал, собствени ценности. Ще видим кой е по-добър“.