Националният отбор по футбол на България излиза в пореден опит да стигне до първата си победа в квалификациите за Европейското първенство в Германия през 2024 година.

В своя мач №5 от квалификационната си кампания в група "G“ избраниците на селекционера Младен Кръстаич гостуват на Черна гора. Двубоят в Подгорица е от 19:00 часа.

Българите влизат в мача от последното място в групата след две равенства и две загуби. На старта на квалификациите отборът ни загуби с 0:1 от Черна гора в Разград.

За днешните ни домакини двубоят е ключов в борбата на отбора за второто място в групата. За момента Черна гора е на третата позиция, като изостава с две точки от втория – Сърбия. Успех днес за Черна гора ще върне с пълна сила черногорците в борбата за място на Евро 24.

В българския лагер няма поводи за сериозен оптимизъм, след като в генералната си репетиция за двубоя избраниците на Кръстаич загубиха в Пловдив от Иран с 0:1 в контрола.

Със сигурност сръбският специалист ще направи няколко промени в състава си в сравнение с експеримента, с който стартира срещу Иран.

На вратата Кръстаич се очаква да заложи на Иван Дюлгеров. Пред него в отбрана ще бъдат Валентин Антов, Димо Кръстев, Патрик-Габриел Галчев и Кристиан Димитров. В средата ще са Ивайло Чочев, Илия Груев и Андриан Краев, пред които ще действат Спас Делев, Георги Русев и капитана Кирил Десподов.