Георги Иванов, който е директор на националните отбори по футбол, беше доста рязък след равенството срещу Сърбия в европейска квалификация за ЕВРО 2024.

Неговите нападки бяха по адрес на част от журналистите, публиката, опозицията на БФС и социалните мрежи.

“Имахме по-чисти ситуации и съжаляваме, че не победихме. Казах на момчетата, че се гордея с тях. Искам по този начин да ги виждам. От началото на квалификациите имаме малшанс. Този отбор показва, че има потенциал", започна Иванов.

“Поздравявам президента на БФС Борислав Михайлов, треньорския екип и футболистите. Имаше много хора от публиката, които не искаха България да победи, което е разочароващо. Не е добре това, което се случва. Някакви хора, не бих казал олигофрени, но дошли преднамерено намерение да плюят президента и против отбора, бих казал, че граничи с глупост. Смятам, че много журналисти, които изказаха мнение, нямат компетенция да говорят за футбол. Да се въздържат от коментари, защото не е тяхната материя. Социални мрежи нямам и не искам да имам. Много пъти се смея на хора, които са на 40-50 години и имат социални мрежи, снимат си какво ядат и какво пият. Това са хора, които са въздухари.

Когато биеш 20 удара на мача с Литва и имаш тотална доминация и да кажеш, че отборът не е играл добре. Ние бяхме класа над този отбор. Няма да стане там някаква опозиция, която настройва клубовете и да разделя българския футбол, да се обажда на президентите. Няма да стане по този начин. Ние работим и показваме, че имаме прогрес. Молим българския народ да подкрепи българския отбор.

Имахме четири мача, в които играхме добре преди квалификациите, дори и да не бяха най-важните. Срещу Черна гора играхме добре и ако видите статистиката, имахме 75% владения на топката. Изпуснахме положения и те с една наша грешка ни победиха. Искат някакви хора, които са платени, да провалят националния отбор и когато България води, викат против нея. Това ли ще е поведението на продължаваме промяната в българския футбол Ако искаме да имаме успех, трябва всички да бъдем обединени. Тези хора, които искат да вземат властта, не са обединители, а разединители - аматьори", заяви Гонзо.