Босна и Херцеговина и Украйна играят при резултат 0:0 на полувремето в полуфинална в среща за определянето на опонент на спечелилия от Израел - Исландия във финалния плейоф за ЕВРО 2024.

Двубоят се играе на стадион "Билино Полйе" в Зеница пред 10 992 зрители по трибуните.

Двата тима все още нямат регистриран удар в очертанията на противниковата врата и въпреки че украинците доминират във владението на топката (63% към 37%), то положенията са повече за босненците (4 към 3).

Домакините минаха успешно през Лигата на нациите, за да стигнат до плейофите на европейския шампионат. Отборът бе първи в група 3 от Лига "В" с 11 точки. Зад него останаха Финландия, Черна гора и Румъния.

Украинците станаха трети в група "С" от квалификациите за Евро 2024 зад Англия и Италия, с което си заслужиха правото на днешните баражи. Последният мач на състава бе нулевото реми с италианците.

Босна и Херцеговина и Украйна са играли само два пъти помежду си. На 12 октомври 2021-а в световна квалификация резултатът беше 1:1, а на 16 ноември същата година - 2:0 за украинците, но като гости, отново в пресявките за Мондиал 2022.