Нападателят на американския Лос Анджелис Галакси Деян Йовелич със сигурност ще води атаката на националния тим на Сърбия срещу България. Това обяви селекционерът на отбора Драган Станкович преди заминаването на отбора му за България.

Избраниците на селекционера Младен Кръстаич приемат в Разград отбора на Сърбия в квалификация за Европейското първенство в Германия през 2024 година. Двубоят е на 20 юни (вторник) от 21:45 часа.

"Срещу Йордания видяхме майсторска игра на Йовелич. Това означава ли, че той ще е титуляр в България? Да. Промените, които направихме в края ни донесоха игра с много пасове, от която се нуждаехме. Получихме контрол и изглежда, че успяхме с това", каза Стойкович пред dnevnik.rs.

23-годишният нападател, роден в Босна и Херцеговина, до момента има пет мача за сръбския тим, а срещу Йордания вкара и първите си голове. Предвид конкуренцията в атаката на тима, за него нямаше място в състава за Мондиал 2022, но сега му се открива шанс да докаже качествата си.

И докато за Йовелич мястото в стартовите 11 е подарък предвид отсъствието на Александър Митрович, Лука Йович и Душан Влахович заради контузии, то гарантирани титуляри изглеждат на първо място капитанът Душан Тадич, а след това Сергей Милинкович-Савич и Андрия Живкович. Но още едно ново име може да блесне сред започващите мача и това е младият защитник Страхиня Еракович. 22-годишният стопер на Цървена звезда вкара първия гол срещу йорданците след центриране на Урош Рачич от ъглов удар, намерило го на далечната греда. И си заслужи похвалите на треньора.

"Еракович свърши феноменална работа на втора греда. Не сме свикнали защитниците често да вкарват голове, но Страхиня показа чувство. Пак казвам, всичко това ни дава допълнителна увереност пред това, което ни очаква в България", каза Стойкович.