Италия спечели с 5:2 у дома срещу Македония в квалификанция за Евро 2024 в Германия. Мачът се изигра на стадион "Олимпико“ в Рим.

Защитникът Матео Дармиан откри в 17-та минута след асистенция на нападателя Джакомо Распадори. Крилото Федерико Киеза удвои в 41-та, благодарение на подаване от полузащитника Николо Барела, а отново Киеза бе точен в третата минута от добавеното време на първата част чрез пас на Доменико Берарди. Хафлът Яни Атанасов се разписа в 52-та и 74-та минута, Распадори покачи на 4:2 в 81-та, а Стефан Ел Шаарауи оформи крайния резултат в третата минута от добавеното време.

Това бе първи успех за европейските шампиони срещу македонците от 9 октомври 2016-а. Две това последваха две равенства и победа с 1:0 за Македония, която лиши Италия от класиране за Мондиал 2022 в Катар.

В понеделник "Скуадра Адзура" завършва груповата фаза срещу Украйна в Леверкузен. Ако италианците не загубят, ще се класират за Евро 2024. В момента европейските шампиони са втори, а украинците - трети. Първите две места осигуряват визи за първенството в Германия следващото лято.