НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:38

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Виктор Михайлов, адвокат на кмета на Батак Петър Паунов: Сделката за държавната земя е развалена от Общината и сумата от 2400 лв. е върната

Виктор Михайлов, адвокат на кмета на Батак Петър Паунов: Сделката за държавната земя е развалена от Общината и сумата от 2400 лв. е върната

14 Декември 2017 | 11:56 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Сделката за държавната земя е развалена от Община Батак чрез споразумение с купувача Маргарита Теодосиева и сумата от 2400 лв. е върната, съобщи за Радио „Фокус“-Пазарджик Виктор Михайлов, адвокат на кмета на Батак Петър Паунов, във връзка с делото по този случай срещу Паунов, което се води в Окръжен съд-Пазарджик. Той уточни, че теренът е върнат в първоначалния си вид.
Защитата предостави извлечение от Кадастъра, че земята е върната на община Батак, както и Споразумение за прекратяване на договора и Вносна бележка за върнатата сума от 2400 лв., и отбеляза, че не е запозната с този факт и се запозна на място с документите. Присъстващият в залата юрисконсулт от Министерството на земеделието, храните и горите отчете, че с връщането на сумата вредата за Ведомството е поправена. Той поиска да оттегли иска срещу кмета на община Батак Петър Паунов, но бе репликиран от съдия Ирина Джунева, че по силата на Закона той няма необходимото пълномощно за това.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Окръжният съд върна обвинителния акт срещу кмета на Батак на прокуратурата за отстраняване на процедурни нарушения

Пазарджик: Окръжният съд върна обвинителния акт срещу кмета на Батак на прокуратурата за отстраняване на процедурни нарушения

14 Декември 2017 | 11:33 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. На свое заседание днес Окръжният съд в Пазарджик върна обвинителният акт срещу кмета на Община Батак Петър Паунов на Прокуратурата за отстраняване на процедурни нарушения, предаде репортер на Радио „Фокус“–Пазарджик. Според съдия Ирина Джунева, допустими са процедурни нарушения, които ограничават правота на защита на подсъдимия Петър Паунов. Обвинението следва да посочи конкретно кои задължения обвиняемият не е изпълнил и те трябва да бъдат конкретни преки задължения. Обвинението е посочило, че кметът на Батак в нарушение на чл. 297 от ГПК е превишил правата си при продажба на държавна земя край язовир „Батак”. В отговор Съдебният състав уточни, че чл. 297 от ГПК задължава общината да се съобрази с влезли в сила решения на Гражданския съд. Тази разпоредба има императивен характер, но не сочи ясно и конкретно как следва подсъдимият да се съобрази с това решение. По повод превишаването на правата на кмета на Батак обвинението сочи чл. 66 от Закона за държавната собственост. Там се посочва, че разпореждането с държавна собственост става под юридическото ръководство на министъра на Регионалното развитие и благоустройството. Никъде обаче не е посочено в текстовете кой може да се разпорежда с тези имоти. С оглед на горепосоченото съдът счете, че не е попълнена бланкетната диспозиция на чл. 282 ал.1 от НК с конкретни и ясни задължения и права, които подсъдимият да е нарушил или превишил, поради което определи връщането на обвинителния акт на Прокуратурата. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд. Съдът потвърди и наложената мярка „Подписка“ на кметът на община Батак.
„Фокус“ припомня, че обвинението срещу Петър Паунов в качеството му на кмет касае съставяне и утвърждаване на акт за частна общинска собственост, с което е променена собствеността на поземлен имот в местността яз. „Батак“, зона А, в землището на гр. Батак, от държавна в общинска частна собственост, като не е зачетено влязло в сила решение на Районен съд – Пещера, от 12.06.2014 г., с което имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделието, храните и горите. Според прокуратурата целта е била да набави облага за Община Батак в размер на 2 400 лева и на трето лице, станало собственик на имота, както и да причини вреда на държавата – престъпление по чл. 282 ал. 2 пр. 2 във връзка с ал. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс. Кметът на община Батак е подсъдим и за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на община, е внесъл предложение на 12 септември 2015 г. до председателя на Общинския съвет – Батак, за продажба на горепосочения имот и по този начин е осъществил неследващи му се правомощия да се разпорежда с имоти държавна собственост, като предложението е гласувано от ОбС и с договор от 13 ноември 2015 г. е последвала продажба на земята – престъпление по чл. 283а т.1 във връзка с чл. 282 ал.2 пр. 2 във връзка с ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Окръжният съд ще гледа дело срещу кмета на община Батак за нарушаване на служебни задължения

Пазарджик: Окръжният съд ще гледа дело срещу кмета на община Батак за нарушаване на служебни задължения

14 Декември 2017 | 09:06 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Окръжният съд в Пазарджик ще гледа дело срещу кмета на община Батак нарушаване на служебни задължения, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от Пресцентъра на съда. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик. Срещу Петър Паунов е повдигнато обвинение за това, че като Кмет на Община Батак е нарушил служебните си задължения. Делото е насрочено за разпоредително заседание – съдът преценява дали делото му е подсъдно, има ли основание за прекратяване или спиране на наказателното производство, допуснато ли е на досъдебното производство отстранимо съществено нарушение на процесуални правила, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия или на неговия защитник, на пострадалия или на неговите наследници, исканията по доказателствата, налице ли са основания за разглеждане на делото по реда на глава двадесет и седма, двадесет и осма и глава двадесет и девета; разглеждането на делото при закрити врати, привличането на запасен съдия или съдебен заседател, назначаването на защитник, вещо лице, преводач или тълковник и извършването на съдебни следствени действия по делегация, мярката за неотклонение, без да се разглежда въпроса за наличието на обосновано предположение за извършено престъпление, мярката за обезпечаване на гражданския иск, конфискацията, глобата и отнемането на вещи в полза на държавата; датите на съдебното заседание и лицата, които следва да се призоват за него. Началото на съдебното заседание е в 09.30 часа, съдия-докладчик е Ирина Джунева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Окръжната прокуратура няма да иска отстраняването на кмета на община Батак от длъжност

Пазарджик: Окръжната прокуратура няма да иска отстраняването на кмета на община Батак от длъжност

7 Ноември 2017 | 15:27 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Окръжна прокуратура -Пазарджик няма да иска отстраняването на кмета на община Батак от длъжност с оглед на повдигнатото му обвинение за превишаване на правата при продажба на държавен имот, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на Окръжна прокуратура Пламен Пантов. Той допълни, че за сега такава мярка не се налага.
„Фокус“ припомня, че Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо Петър Паунов, кмет на Община Батак, за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността „Язовир Батак“, зона А, в землището на гр. Батак, обл. Пазарджик, от държавна собственост в общинска частна собственост, като не е зачел влязло в сила решение на Районен съд-Пещера, в сила от 12.06.2014 г., с което имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделието, храните и горите, с цел да набави облага за Община Батак в размер на 2 400 лева и на трето лице, станало собственик на имота, както и да причини вреда на държавата, изразяваща се в неблагоприятно изменение в имотното състояние на Министерството и от това могат да настъпят неблагоприятни имуществени вредни последици – престъпление по чл. 282 ал. 2 пр. 2 във връзка с ал. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс. Петър Паунов е предаден на съд и за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Батак, заемащо отговорно служебно положение, е превишил властта си, като е внесъл предложение, от 12 септември 2015 година, до председателя на Общинския съвет-Батак, за продажба на горепосочения имот, и по този начин е осъществил неследващи му се правомощия да се разпорежда с имоти държавна собственост, като предложението е гласувано от Общинския съвет и с договор от 13 ноември 2015 г. е последвала продажба на земя – част от имот, държавна собственост на стойност 2 400 лева, на трето лице – престъпление по чл. 283а т.1 във връзка с чл. 282 ал.2 пр. 2 във връзка с ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс. По делото са били изискани и приложени документи, разпитани свидетели, извършени експертизи и други.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Младенов, "БСП за България": Прибързано е да се иска оставката на кмета на Община Батак Петър Паунов

Йордан Младенов, "БСП за България": Прибързано е да се иска оставката на кмета на Община Батак Петър Паунов

3 Ноември 2017 | 15:36 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Прибързано е да се иска оставката на Петър Паунов, защото всеки един гражданин трябва да спазва законите на страната. В момента има само повдигнато обвинение, но трябва да изчакаме до приключване на целия този процес и да видим дали ще има оправдателна или осъдителна присъда. Така се случи с кмета на община Асеновград, срещу когото обвиненията отпаднаха. България е правова държава и всеки е невинен до доказване на противното“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик народният представител от ПГ на "БСП за България" Йордан Младенов.
"Искането за оставка на кмета на Община Батак е отговор от страна на ПП ГЕРБ на решението ни да поемем път към предсрочни избори и да поискаме вот на недоверие на правителството", заяви той и допълни, че се засилва натискът върху кметове, общински председатели и съветници от социалистическата партия. „Този процес ще продължи и ще става все по интензивен до времето на местните избори. Такъв е случаят с Петър Паунов, който е избиран четири пъти за кмет на Община Батак. Да, избиран е с бюлетината на БСП, но хората са го избрали и за четирите мандата още на първи тур. Това означава, че те са видели в него човека, който иска да ги управлява“, каза също Младенов. Според него ГЕРБ прилага двоен стандарт, защото също те имат свои кметове с повдигнати обвинения и с наложени мерки за неотклонение.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Десислава Костадинова, ГЕРБ: Опитите на БСП да избяга от политическата отговорност за начина на управление на община Батак са неуспешни

Десислава Костадинова, ГЕРБ: Опитите на БСП да избяга от политическата отговорност за начина на управление на община Батак са неуспешни

3 Ноември 2017 | 14:42 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Опитите на БСП да избяга от политическата отговорност за начина на управление на община Батак са неуспешни, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Костадинова. „Фактите ги опровергават, защото три от мандатите на Паунов са като член на БСП, а за четвъртия той е подкрепен от социалистическата партия. Те трябва да обяснят защо през всички тези години не се предприели мерки за предотвратяване на тази видима корупция“, допълни Костадинова. Тя уточни, че от 2015 година досега са подавани многократно сигнали от нейни колеги от ГЕРБ за случващото се в община Батак.
По думи на народния представител областното ръководство на ПП ГЕРБ в Пазарджик застава твърдо зад исканата оставка на кмета на Община Батак. Тя обясни, че това решение не е моментно. „Това е една дългогодишна борба с начина, по който се управлява община Батак. Петър Паунов е кмет вече четвърти мандат и през всичките тези години Общината се управлява почти еднолично и всичко, което се случва на територията на Общината, е пряко свързано с фирми, близки до кмета“, коментира Костадинова. Тя допълни, че БСП прави опит да избягат от отговорност като я прехвърлят изцяло на кмета са неуспешни.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Десислава Костадинова: Общинската структура на ГЕРБ в Батак и областната в Пазарджик настояваме незабавно за оставката на кмета Петър Паунов

Десислава Костадинова: Общинската структура на ГЕРБ в Батак и областната в Пазарджик настояваме незабавно за оставката на кмета Петър Паунов

3 Ноември 2017 | 11:36 | Агенция "Фокус"
София. Общинската структура на ГЕРБ в Батак и областната в Пазарджик настояваме незабавно за оставката на кмета на Батак Петър Паунов. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Костадинова - Гушева пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това, което се случва през последните години, да не кажа, през всички тези години, в които той управлява, е недопустимо в нашата страна“, посочи Костадинова. По думите й независимо, че към миналите три мандата не е бил в конфликт на интереси, поне в последния му всички обществени поръчки минават през фирми, които са пряко свързани с него. По адрес на БСП тя заяви, че всички са чули, че те се разграничавали, защото той не бил техен член. „Къде бяха БСП и дали се разгриничиха предишните три мандата? През 2015 г. той се яви за 4-ти път като канидадт от БСП. Той беше тяхна кандидатура. Към 2015 г. разбираме, че е бил техен член. Това, че в момента не е техен член, не ги прави по-неуязвими и да не носят отговорност за това, което се е случило. Общинските съветници на БСП в Батак по никакъв начин не са излезли в декларация, че се разграничават от човека, който са представили и издигнали като кандидатура. Групата на общинските съветници на ГЕРБ в Батак в лицето на техния председател, който е председател на общинската структура, г-н Коларов, неколкократно е внасял сигнали“, коментира тя. По думите на Костадинова конфликтът на интереси е бил прикриван. Костадинова определи като нагло поведение искането на БСП за вот на недоверие за корупция. „Това, което се случва в община Батак най-вероятно не е единственият прецедентен случай. Това е меко казано недопустимо", допълни още тя.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Антон Кутев, БСП: Ако кметът на Батак е нарушавал закони, трябва да бъде наказан и няма никакво значение дали е член на БСП, или не

Антон Кутев, БСП: Ако кметът на Батак е нарушавал закони, трябва да бъде наказан и няма никакво значение дали е член на БСП, или не

3 Ноември 2017 | 11:03 | Агенция "Фокус"
София. Няма никакво значение дали кметът на Батак е член на БСП, или не. Ако някой е нарушавал закони, трябва да бъде наказан спрямо закона. Това каза пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев във връзка с повдигнатото обвинение на кмета на Батак Петър Паунов за превишаване на правата му при продажба на имот край язовир „Батак“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не съм човекът, който може да каже истината за кмета на Батак, защото не го познавам“, посочи той. „Друг е въпросът дали обвиненията са издържани. Виждал съм много пъти хора, които са обвинявани от същата власт, водена от Цветанов или някой друг от ГЕРБ, в крайна сметка се оказва, че те осъждат България, а не България тях“, коментира Антон Кутев. „В случая две неща са ключовите и важните. Едното е, че ако този човек е нарушил закона, това трябва да бъде наказано. Второто е, че дали е нарушил закона го определят съдът и прокуратурата, а не някое политическо лице или медийна кампания“, обясни депутатът. „Няма как да имаме аналогия с Делян Добрев, тук положението е същото. Докато не бъде доказано едно престъпление, то е работа на прокуратура и съд“, поясни Антон Кутев. „Много пъти сме виждали как някои са набеждавани. Като започнем от Борислав Гуцанов, Николай Цонев, медиците в Горна Оряховица, това са все случаи, в които някой беше шумно обвиняван, а след това осъди България в Страсбург“, посочи той. „Преди да имаме резултат от Прокуратурата, никой не може да издава присъди. Този човек е невинен, докато това не се случи. Ако е нарушил закона и Прокуратурата го докаже, тогава има само един ход - съд, затвор и всичко, което предвижда законът“, заяви депутатът. „Чисто партийно трябва да вземем мерки от гледна точка на това да видим каква е ситуацията и дали не можем с нещо да бъдем полезни за органите на реда“, обясни той. „В случай, че се докаже няма никакво значение дали този човек е от БСП или ГЕРБ. Ако има човек, който е корумпиран, трябва да бъде наказан, без съмнение“, каза още Антон Кутев.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Александър Симов, „БСП за България”: Кметът на Батак е напуснал БСП през 2015 година, затова БСП няма как да му наложи каквато и да е санкция и позиция

Александър Симов, „БСП за България”: Кметът на Батак е напуснал БСП през 2015 година, затова БСП няма как да му наложи каквато и да е санкция и позиция

3 Ноември 2017 | 09:46 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на Батак е напуснал БСП през 2015 година. Затова БСП няма как да му наложи каквато и да е санкция и позиция. Нашата позиция си остава принципна и е заявена след драмата „Кумгейт”. Кметът на Батак трябва да понесе своята отговорност, когато изнесените данни бъдат доказани. Това заяви по Нова телевизия Александър Симов, народен представител от „БСП за България”, съобщиха от пресцентъра на партията. Според него не бива да се търпи който и да е самозабравил се местен властник да се държи по този начин. "Този случай още повече показва, че темата корупция е в центъра на дневния ред на България”, добави Симов. „Преди време, всички медии се разшумяха, когато прокуратурата се зае с кмета на БСП в Асеновград. Преди два дни паднаха обвиненията върху него. Когато прокуратурата повдигна тези обвинения, ние трябваше да скочим срещу него, като в крайна сметка се оказа, че е невинен”, поясни народният представител. Той добави, че няма как БСП да прави политически чадър на когото и да е било, след като е опозиция, а не е управляваща партия.
По темата за предстоящия вот на недоверие, Александър Симов обясни, че борбата с корупцията за ГЕРБ не е някакъв сериозен приоритет, при положение, че те ще посочват шефа на органа за борба с корупцията. „Няма как това мнозинство да разследва себе си. Затова ние поставяме темата и ще видим, дали имаме сред другите партии общи позиции. Вотът на недоверие е най-мощният инструмент една опозиция да постави проблем на дневен ред”, обясни той.
„Авторите на фалшиви новини трябва да внимават, защото разстройват творческите импулси на интелигенцията. А не бива да се постъпва така с културния елит у нас. Разгледах така наречения регистър на фалшивите новини на ГЕРБ. Те не оспорват някакви неистински твърдения, а политически позиции”, категоричен бе Александър Симов. Той обясни, че и неговото име присъствало в този регистър, защото бил казал, че искането на ГЕРБ да прави учебници за бедни и богати би било краят на държавата. Симов посочи, че на практика управляващите са се отказали от такива учебници, но това не променя факта, че са имали такова намерение. „Нека да опитат да оборят бестселъра „Шайка”, тъй като виждам, че един от основните борци ще е Антон Тодоров. Да си опровергае книгата”, предложи народният представител.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Общинската организация на ГЕРБ в Батак ще поиска оставката на кмета Петър Паунов

Пазарджик: Общинската организация на ГЕРБ в Батак ще поиска оставката на кмета Петър Паунов

3 Ноември 2017 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Общинското ръководство на ГЕРБ - Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета на Община Батак Петър Паунов заради уронване престижа и доброто име на Общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот карай язовир "Батак" и последвалата му продажба, както и за обществени поръчки спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета, Крум Паунов, като управител на семейната им фирма „Престиж - Паунов" ЕООД. Председателят на групата на ГЕРБ в ОбС и общински ръководител на партията Атанас Коларов уточни, че решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов и е било отменено от сегашния Общински съвет като незаконосъобразно. Въпреки това продажбата е осъществена. Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на ОбС от 16.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Общинската организация на ГЕРБ в Батак взе решение за искане на оставката на кмета Петър Паунов

Пазарджик: Общинската организация на ГЕРБ в Батак взе решение за искане на оставката на кмета Петър Паунов

2 Ноември 2017 | 16:02 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Общинската организация на ГЕРБ в Батак взе решение за искане на оставката на кмета Петър Паунов. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пазарджик Марияна Георгиева от пресцентъра на ГЕРБ - Пазарджик. Общинското ръководство на ГЕРБ - Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета на Община Батак Петър Паунов заради уронване престижа и доброто име на Общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот карай язовир "Батак" и последвалата му продажба, както и за обществени поръчки спечелени в разрез с моралните норми от сина на кмета, Крум Паунов като управител на семейната им фирма „Престиж - Паунов" ЕООД. Председателят на групата на ГЕРБ в ОбС и общински ръководител на партията Атанас Коларов уточни, че решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния мандат на кмета Паунов и е било отменено от сегашния Общински съвет като незаконосъобразно. Въпреки това продажбата е осъществена. Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на ОбС на 3 ноември 2017 г. от 16.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов за повдигнатите обвинения на кмета на Батак: Политическата сила, която го е издигнала трябва да даде отговор на всички въпроси

Цветан Цветанов за повдигнатите обвинения на кмета на Батак: Политическата сила, която го е издигнала трябва да даде отговор на всички въпроси

2 Ноември 2017 | 12:46 | Агенция "Фокус"
София. Не бих искал да коментирам действията на кмет от друга политическа сила, защото това ще бъде намеса в политическия живот на една партия. Политическата сила, която го е издигнала трябва да даде отговор на всички тези въпроси. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, във връзка с внесения от Окръжна прокуратура обвинителен акт срещу кмета на Батак Петър Паунов за превишаване на правата му при продажба на част от държавен имот, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Това е въпрос не към мен, а трябва да бъде зададен на БСП, защото те са тези, които винаги са много компетентни в опита си да показват политическа воля за борба с корупцията и за опорочени модели на управление. Така че в тази посока не мога да говоря. Единственото, което мога да кажа е, че до настоящия момент, колкото пъти сме участвали на избори, не сме успявали да спечелим Община Батак”, заяви Цветанов.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу кмета на Батак за превишаване на правата му при продажба на част от държавен имот

Пазарджик: Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу кмета на Батак за превишаване на правата му при продажба на част от държавен имот

30 Октомври 2017 | 11:10 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу кмета на Батак за превишаване на правата му при продажба на част от държавен имот. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Обвинителният акт спрямо Петър Паунов, кмет на Община Батак, е за това, че в качеството си на длъжностно лице е нарушил служебните си задължения. Той е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността Язовир Батак, зона А, в землището на гр. Батак, обл. Пазарджик, от държавна собственост в общинска частна собственост. Паунов не е зачел влязло в сила решение на Районен съд - Пещера, в сила от 12 юни 2014 г., с което имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделието, храните и горите. Според обвинението действията му са с цел да набави облага за Община Батак в размер на 2 400 лева и на трето лице, станало собственик на имота, както и да причини вреда на държавата, изразяваща се в неблагоприятно изменение в имотното състояние на Министерството и от това могат да настъпят неблагоприятни имуществени вредни последици.
Петър Паунов е предаден на съд и за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Батак, заемащо отговорно служебно положение, е превишил властта си, като е внесъл предложение, от 12 септември 2015 г., до председателя на Общинския съвет-Батак, за продажба на горепосочения имот, и по този начин е осъществил неследващи му се правомощия да се разпорежда с имоти държавна собственост, като предложението е гласувано от Общинския съвет и с договор от 13 ноември 2015 г. е последвала продажба на земя - част от имот, държавна собственост на стойност 2 400 лева, на трето лице.
По делото са били изискани и приложени документи, разпитани свидетели, извършени експертизи и др.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.