НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:53

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Ще бъде инспектиран първият етап от полагането на асфалт на Асеновградско шосе

Пловдив: Ще бъде инспектиран първият етап от полагането на асфалт на Асеновградско шосе

6 Ноември 2017 | 09:05 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Областният управител на Пловдив Здравко Димитров ще инспектира първия етап от полагането на асфалтовата настилка на Асеновградско шосе. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пловдив говорителят на Областната администрация. Проверката ще започне в 11.00 часа, от караулката на изхода на Пловдив в посока Асеновград.
След откриването на новата отсечка ще бъде ремонтиран и старият път от Пловдив към Асеновград. Новият участък е дълъг 11 километра и е на обща стойност 24 млн. лв.
Строителните дейности по пътя започнаха от месец август.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Областна администрация Пловдив: Линейният график по изграждането на скоростния път Пловдив – Асеновград се изпълнява в срок

Областна администрация Пловдив: Линейният график по изграждането на скоростния път Пловдив – Асеновград се изпълнява в срок

18 Октомври 2017 | 21:13 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Линейният график по изграждането на скоростния път Пловдив – Асеновград се изпълнява в срок. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областна администрация Пловдив. На проведено днес заседание на работната група по проекта са решени проблемите с отводнителните канали, газопроводите, телефонните и електрозахранващите кабели, водопроводите и изграждането на осветление на кръговите кръстовища, както и входовете и изходите към бензиностанциите, които са разположени до трасето на скоростния път. През следващата седмица предстои среща в Агенция "Пътна инфраструктура", на която да се разгледат проектите за обходните пътища на град Пловдив – Околовръстно шосе и Източната тангента, заедно с локалните платна към тях. Ще присъстват областният управител Здравко Димитров и кметовете на общините Родопи, Марица и Пловдив.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Изграждането на кръгово кръстовище, което ще свързва бул. "Асеновградско шосе", Околовръстния път и Югоизточната дъга на града, ще бъде обособено в отделен проект

Пловдив: Изграждането на кръгово кръстовище, което ще свързва бул. "Асеновградско шосе", Околовръстния път и Югоизточната дъга на града, ще бъде обособено в отделен проект

12 Октомври 2017 | 17:56 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Изграждането на кръгово кръстовище, което ще свързва Асеновградско шосе, Околовръстното и Югоизточната дъга на Пловдив, ще бъде обособено в отделен проект. Това стана ясно след провелата се среща при областния управител на Пловдив Здравко Димитров във връзка с изграждането на пътя Пловдив – Асеновград, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив. Това се налага с цел осъществяване на връзки между новоизграждащите се две пътни платна на пътя Пловдив – Асеновград, съществуващия обходен на път и бул. „Асеновградско шосе“. На срещата бе уточнено, че проектът в момента се съгласува със заинтересованите централни и териториални администрации, експлоатационните дружества и контролните органи. Областно пътно управление-Пловдив ще внесе в най-кратък срок проекта в община Родопи, за да бъде обявен на заинтересованите лица. След съгласуването и обявяването чу той ще бъде внесен в Министерството на регионалното развитие и блафоустройството за одобряване, което ще има силата на основание за извършване но отчуждителите процедури.
На редовната среща днес присъстваха кметът и главният архитект на Община Родопи, главният архитект и специалисти от Община Пловдив, главният архитект на Областна администрация, проектанти и специалисти.
Областният управител насрочи следваща среща за 18 октомври от 10.30 часа, когато ще бъдат обсъдени текущи въпроси по реконструкцията на "Асеновградско шосе" и Околовръстния път на Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Ускоряване на процеса по изграждането на локални платна и кръстовища по пътя Пловдив – Асеновград бе обсъдено на среща при областния управител Здравко Димитров

Пловдив: Ускоряване на процеса по изграждането на локални платна и кръстовища по пътя Пловдив – Асеновград бе обсъдено на среща при областния управител Здравко Димитров

10 Октомври 2017 | 15:01 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ускоряване на процеса по изграждането на локални платна и кръговите кръстовища по пътя Пловдив – Асеновград бе обсъдено на среща при областния управител на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. На срещата бяха обсъдени и взети мерки и за разрешаване на проблемите с коригирането на напоителните и отводнителните канали, изградените мрежи, които минават през трасето. Ще бъде решен и въпросът с проекта по електрозахранването на „Тракия Икономическа зона“, който също трябва да се приведе в съответствие с проекта за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.
Изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив бе обособено в отделен проект. В момента се съгласува парцеларният план, за да се стартират отчуждителните процедури.
За четвъртък, 12 октомври, областният управител на Пловдив организира среща с кметовете на общините Пловдив и Родопи, за да се разрешат проблемите с проектирането и да започне изграждането на един от най-важните пътни възли, които ще свързват Асеновградско шосе, Околовръстния път и Източната тангента на Пловдив. По идея на Здравко Димитров проектът за Околовръстно шосе се разделя на два етапа на проектиране – от връзката с магистрала Тракия до Коматево и от Коматево до кръговото кръстовище на изхода на Пловдив, в посока Асеновград. Областният управител се ангажира да намери решение и на проблема с железопътната линия, която пресича трасето.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Юлиян Инджов, строител: Реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде приключена до края на годината

Юлиян Инджов, строител: Реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде приключена до края на годината

4 Септември 2017 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде приключена предсрочно. Това увери на пресконференция днес строителят на трасето Юлиян Инджов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив. Според Инджов, ако времето се задържи топло, се очаква строителните дейности да приключат до края на годината. До момента са изпълнени над 60% от строителните работи. По думите на строителя, очаква се дори и поевтиняване на проекта, заради бързото му напредване. „Това, което ние строим, е по проекта, който е бил одобрен през 2007 - 2008 година”, уточни Инджов. Отсечката ще наподобява магистрала с габарити 24,50 метра, с две платна, с еластична преграда по средата, с две ленти по 3.50 метра, аварийна лента, широка 2 метра и 2 кръгови кръстовища – при Крумово и Куклен. След разширението на пътя ще се пристъпи и към рехабилитация на сега съществуващото шосе. Парите, необходими за разширението на шосето са в размер на 24.5 млн. лева и са осигурени от държавата. „В стария проект обаче не са предвидени локални платна, които да свързват селищата около пътя и промишлените обекти по него”, уточни председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Предвидени са допълнително и три нови кръгови кръстовища. Те са в началото на пътя след излизане от Пловдив, при Долни Воден и на входа на Асеновград. На разклона за летище Пловдив засега не се предвижда кръгово кръстовище. „Пътуващите от Пловдив ще обръщат посоката на кръстовището при Куклен и ще влизат към аеропорта”, каза още инж. Дончо Атанасов. Финансирането на локалите не е задължение на държавата, а на общините, тъй като населението иска локални пътища и кръстовища за по-бърз достъп”, уточни Атанасов. Все още не е готова количествената оценка за това колко допълнително ще струва изграждането на локалите. Очаква се да има и нови процедури по отчуждаване и обжалвания заради новите локални платна.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Започва подмяна на водопроводната мрежа на кръговото движение в района на гарата

Пловдив: Започва подмяна на водопроводната мрежа на кръговото движение в района на гарата

4 Септември 2017 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Започва подмяна на водопроводната мрежа на кръговото движение в района гарата в Пловдив. Това каза пред журналисти кметът на града Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. По думите му ремонтните дейности стартират на 7 септември, като предстои да се въведе и временна организация на движението в пътния участък.
„Веднага след приключване на дейностите по водопроводната мрежа ще бъде затворено източното платно на бул. „Руски“, в участъка от колелото до ул. „Гладстон“, добави кметът на Пловдив. Той посочи също, че в рамките на днешния ден ще бъдат асфалтирани уширенията на кръговото движение в кв. „Остромила“. "В рамките на 10-15 дни ремонтните дейности ще напреднат още повече", увери още Тотев.
Кристиян ГАРОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изнася реч пред
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изнася реч пред "Конференцията за консервативно ...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.