Крилото на Сакраменто Кингс - Александър Везенков, се завърна в България след първия си сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Най-полезният играч в Евролигата за сезон 2022-2023 присъства лично на финала на първенството ни до 19 години в "Арена Ботевград" и награди всички призьори. Спортист номер 1 на България за последните две години говори пред репортер на bgbasket.com.

"Добре се чувствам. Винаги е хубаво да си вкъщи. Късно снощи (в събота) пристигнах, разбрах, че има мач и дойдох да погледам. Много е дълго времето до новия сезон, трябва да се подготвя добре. За първи път след две години имам отново толкова дълга подготовка и толкова дълъг период за почивка.

Опитвам се да съм позитивен. Винаги се учиш от много неща, a това беше нещо ново. На мен самия ми се искаше повече да играя и повече да помогна, но в крайна сметка не гледам какво е станало, а какво може да се случи занапред. Имаше и хубави моменти, имаше и тежки.

Дали съм изненадан от нивото там? Просто играчите са много добри, уникално талантливи. Това, което виждаме по телевизията, на живо е още по-впечатляващо. С опита, който получаваш, вторият сезон е много по-различен от първия, където и да си. Всичко опира до шанса, който ще ми се даде - да е реален, и да мога да покажа, че мога да помогна на отбора.

Не съм имал конкретни разговори с треньора. Не мога да кажа защо и как. Тепърва ще говорим какво се иска повече от мен, какво трябва да се направи, защото съм на почти 29 години и това, което искам, е да играя.

В отбора ме приеха добре. Просто е много различен свят, там е повече бизнес и по-малко време прекарахме всички заедно, но всичко беше наред.

Усещах подкрепата от България - и в социалните мрежи, и от приятели, и от фенове. Много им благодаря. Знам, че на всички им се искаше малко повече, но гледам позитивните неща от сезона и гледам напред", заяви Везенков.