Звездата ни в баскетбола Александър Везенков записа отличен неофициален дебют с екипа на Сакраменто Кингс в НБА. Тимът му загуби първия си предсезонен мач с 99:112 от Торонто Раптърс, но българинът показа отлична игра. Той се включи в третата четвърт и за 11 минути на паркета завърши с 12 точки, 2 борби и 1 асистенция.

"Винаги е различно, когато играеш, а не гледаш по телевизията. Това беше първият ни мач от подготовката, все още се опитваме да съберем всички парчета заедно и да опитваме да играем добре. Очевидно, резултатът не беше най-добрият, но ние продължаваме да вярваме в процеса и в тренировките. Трябва да подобрим много неща, за да бъдем готови за първия ни официален мач за сезона.

Както казах и преди, това е различна игра от Евролигата. Независимо, че още сме в подготовка, темпото е различно, малко по-бързо е. Макар да е напълно различно, всяко нещо има своята собствена красота.

Аз работя всеки ден, няма друг начин. Казвах го много пъти, трябва да се изправиш срещу това, ще има провали, благодатни моменти, просто трябва да преминеш през тях. Не очаквам от първия ден да бъда на 100%. Трябва да работя всеки ден, да остана концентриран ментално и да опитвам да помогна на отбора. С всеки мач се опитвам да стана по-добър и мисля, че ще е така.

Мисля, че философията на треньора и на отбора е върху защитата. Всеки в отбора, включително и аз, трябва да бъде наистина солиден с тази част от играта. Това трябва да е нашата идентичност. В нападение мисля, че той знае какво мога да правя, така че всичко ще бъде наред“, каза Везенков.