Звездата ни в световния баскетбол Александър Везенков заяви, че всички в тима на Сакраменто трябва да работят по-упорито, за да подобряват играта си.

"Трябва да работим по-здраво. Резултатите не са тези, които искаме, но не това е най-важното на този етап от подготовката. Основното е да изградим един навик да печелим мачове, без значение дали са приятелски, или официални. Трябва да подобряваме играта си като интензивност и физика, а и като цяло трябва да се подобряваме. Имаме проблеми и в двете фази от играта. Мисля, че има подобрение, малко по-бавно, отколкото очаквахме, но работим за това, а и все още сме само октомври.

Хубаво е, защото е лесно да се играе с тези момчета. Те показват много неща, като владеене на топката, висока преса. Наистина е много приятно. Да, донякъде бях изненадан, че бях титуляр във втората контрола, но винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва. Искам да дам 100 процента за отбора.

Чувствам се добре. Тук сме от няколко седмици, но играта на тима се подобрява с всяка тренировка. Смятам, че е необходимо време за адаптация, което може и да продължи и малко повече, но съм добре. Тренировките са добри, аз обичам да тренирам. Приближаваме се все по-близо до началото на сезона, до първия официален мач и затова трябва да сме готови.

Стилът е различен, защото тук играта е по-бърза, залага се на много физика, но се опитвам да давам всичко от себе си, а и съм в добра форма в момента, опитвам се да поддържам високо ниво.

Ние вярваме във философията за играта на скорост, с много темпо и физика - все неща, които помогнаха много на отбора през миналата година. Искаме да надграждаме спрямо тогава. Но както казах, трябва да имаме търпение, защото всеки в отбора е много амбициран, но е необходимо търпение и здрава работа", каза Везенков пред американските медии.