Спортист номер 1 на България за 2022 г. - Александър Везенков, говори след загубата на Сакраменто Кингс от Лос Анджелис Клипърс. "Кралете" загубиха у дома от "ножиците" в мач от редовния сезон на НБА.

Българското крило вкара 13 точки и овладя 5 борби, пропускайки само два от изстрелите си.

"Няма смисъл да се оправдаваме. Мисля, че бяхме изтощени от емоционална гледна точка след вчерашния обрат. Не бяхме ефективни в нападение и защита и просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и продължаваме напред", заяви националът ни.

"Старая се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни - никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато сме допуснали 131 точки, значи колективно не сме се справили в защита. Имаме много дълга скамейка с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да бъда от помощ на отбора. Индивидуалните статистики нямат значение когато си загубил. Ние сме отбор, който иска да печели. Когато губим, дори някой да вкара 60, няма значение", сподели Везенков.