Звездата на българския баскетбол Александър Везенков, който е и играч на Сакраменто Кингс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада - NBA, коментира представянето си от старта на сезона в "Лигата на извънземните".

До момента българинът имат общо 18 точки в първите две срещи за тима си.

Тази нощ той може да изиграе своя трети мач.

Сакраменто Кингс домакинстват на Лос Анджелис Лейкърс. Двубоят е от 3:00 часа българско време.

"С всеки мач се чувствам все по-комфортно. Вече един месец съм с момчетата. С времето ще станем по-добри. Не постигнахме резултата, който искаме онзи ден, но сме съсредоточени. Знаем, че сезонът е дълъг, така че трябва да имаме краткосрочна памет и да продължим напред", започна Везенков.

Различно е. Темпото е по-високо. Всичко е бързо, но започвам да свиквам. В живота ми и в тренировките е така - колкото повече повторения, толкова по-комфортно се чувстваш.

Игрището е по-голямо. Атлетичността е много по-голяма. Играчите са много бързи. Искаме да сме агресивни, но талантът, темпото е екстремно високо, така че трябва да работим върху това, дори ако е трудно. Трябва да сме продуктивни.


Работя върху малки неща в офанзивен и дефанзивен план. Искам да печеля всеки ден и да се доказвам. Треньорът иска да играем бързо, агресивно и да играем заедно. По правилния начин. Трябва да правим лесните неща, които повечето пъти са най-трудните.

Нямахме много време да играем заедно (б.р. Сабонис). Само два мача. С времето ще станат нещата. Всички играчи в отбора могат да подават", заяви родният баскетболист.