Александър Везенков заяви след победата на Сакраменто Кингс над Лос Анджелис Лейкърс със 132:127, че двубоят е бил много интензивен. Звездата ни в баскетбола завърши с 11 точки, 4 борби и 1 асистенция за 18 минути на терена.

"Още преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон например, това ще е малко като сън. Но, когато сме в мача ние знаем кои сме, знаем и кои са Лейкърс. Опитахме се да се конкурираме с тях в продължение на 48 минути плюс продължението. Получи се наистина много интензивен мач и с много контакт, но мисля, че особено през второто полувреме и в четвъртата част успяхме да ги ограничим в защита.

Работим много на тренировките. Чакахме те да направят грешка в защита. Направиха то така че Домантас Сабонис ме видя и вкарахме кош. Баскетболът е игра на грешки и загубени топки, така че се възползвахме от това.

Аз играя от около 10-12 години и не съм виждал играч да се завърне с контузия толкова бързо едва в третия мач от сезона. Това показва колко много той искаше да помогне да спечелим мача. Да побеждаваш е навик. Всичи играчи допринесоха днес. Какво да кажа за Малик, той вкара 11 точки в продължението, вкара важни стрелби. Не искам обаче да споменавам имена, защото всички дадоха най-доброто от себе си.

Ние имаме нужда от нашата публика във всеки мач нас. Домакинствата са много важни, искаме да защитаваме нашия терен, да побеждаваме колкото може повече. Искаме от феновете да бъдат шумни. Ще има върхове и спадове, но сега сме наистина щастливи.

Тук баскетболът е различен, скоростта е различна, играта е различна. трябва да се адаптирам и психически. Разбира се, ще има мачове, които няма да са толкова добри, но аз съм тук, работя всеки ден, опитвам се да се уча от всички, всеки съвет от играчите и треньорите е много полезен. Опитвам да се адаптирам възможно най-бързо", каза Везенков пред телевизия NBC Sports California.