Старши треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун призна, че все още не знае дали Александър Везенков ще бъде част от ротацията на тима в началото на редовния сезон в НБА.

Българското крило направи впечатляващ неофициален дебют за "кралете" в първия им мач от предсезонната подготовка. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон отбеляза 12 точки за 11 минути на паркета при загубата от Торонто Раптърс.

В ранните часове на четвъртък българско време Сакраменто играе срещу Лос Анджелис Лейкърс.

"Той игра добре в офанзивен план срещу Торонто, напредва и опитваме различни неща. Може би ще сложа Везенков във втората петица, а Дуарте - в третата. Със сигурност на този етап няма да правим промени в титулярните пет, но вторият и третият състав може да бъдат променяни по всяко време. Саша показа вариативност в нападение. Именно такива са очакванията към него за предстоящия сезон. Не знам дали той ще бъде в ротацията за началото на кампанията, но той трябва да показва израстване с всяка възможност, която получи в тренировките и в мачовете. В най-добрия случай ащитата му беше ОК, става по-добър, но имаше и някои пропуски. Той трябва да разбере Лигата, трябва да гледа възможно най-много видеозаписи на противниците, срещу които трябва да се изправя, да ги разучи, за да знае какво обичат и да може да им се противопоставя успешно", заяви американецът.

"Трябва да бъдем търпеливи с новите, за да изградим химията в играта ни. Момчетата, които бяха тук и през миналата година, имат предимство, защото се познават и вече са обиграни. Затова ни трябва още време, но трябва и да бъдем изискващи. Момчетата все още не са свикнали един с друг, но рано или късно и новите ще се впишат", каза още Браун.