Александър Везенков каза по време на участието си в специалния медиен ден в НБА, в който играчите на отборите се срещат с журналисти, че няма търпение сезонът да започне.

Новото попълнение на Сакраменто Кингс беше категоричен, че се чувства отлично в калифорнийския град и че усеща клуба като второ семейство.

"Сакраменто е спокоен град. Като едно голямо село е. Разбира се, казвам го с уважение. Спокойно е и нямам никакви битови проблеми", допълни Александър Везенков пред медиите.

Българският баскетболист коментира и състоянието на отбора, обобщавайки, че Сакраменто има потенциал в нападение, но трябва да работи за защитата.

"Предизвикателството ще е да се подобрим в защита. Самият аз съм много мотивиран, работя усърдно и съм убеден, че постоянно ще прогресирам", каза българският баскетболист.

Сакраменто Кингс обявиха и списъка с играчи за тренировъчния камп преди началото на новия сезон. Той ще започне на 3 октомври и в него заедно с Александър Везенков са включени още 20 състезатели, сред които звездите Домантас Сабонис и Ди‘Арън Фокс.

Първата контрола на Саркаменто ще е на 8 октомври като гост на Торонто, а редовния сезон в НБА стартира в края на месеца.