Българският баскетболист на Сакраменто Кингс Александър Везенков игра около 22 минути днес при поражението на неговия тим от ЛА Лейкърс в мач от предсезонната подготовка на тимовете от Националната баскетболна асоциация - NBA.

Треьнорът на тима Майк Браун коментира играта на тима на пресконференция след срещата, добавяйки и думи за родния национал.

"На моменти движехме топката много добре. Мачът на практика беше много лесен за нас. С напредването на мача обаче станахме нетърпеливи. Отправихме трудни стрелби. Това видях в офанзивен план. В защита трябваше да притесним нашия опонент. Той обаче се чувстваше комфортно през по-голямата част от мача. Трябваше да свършим повече работа във физическите сблъсъци, без да правим ненужни фалове“, започна Майк Браун.

"Предстои дълъг сезон. Изиграли сме само два мача от предсезона. Все още не сме показали стандарта, който не само на мен ми се иска, но и на всеки в съблекалнята. Ако някои играчи го сторят, така ще изясним стартовия състав. Трябва всеки да се раздава по правилния начин“, добави още той.

"Просто казах истината преди мача с ЛА Лейкърс. Мисля, че ме попитахте дали Саша Везенков ще бъде в ротацията. Не знам. Мисля, че това беше справедлив въпрос, но не знам. Бяхме изиграли само един мач, когато ме попитахте“, обясни Браун след втория мач на Везенков с отбора.

Не е моята философия да давам време за игра, без значение колко успешен е даден играч в друга среда. Не съм треньор, който ще каже: "Добре, той направи тези неща, където беше досега, сега ще дойде тук и ще играе 30 минути“. Трябва да видим какво ще се случи на паркета. Когато се опитвахме да вземем Везенков тук, това беше един от първите ни разговори. Казах му, че трябва да печели игровото си време“, каза Браун по адрес на Везенков.