Александър Везенков ударил сериозно рамо на сръбския баскетболист Филип Петрушев за неговия трансфер в гръцкия гранд Олимпиакос. Това разкри самият Петрушев.

Везенков, който доскоро бе голямата звезда на Олимпиакос, и Петрушев за кратко бяха съотборници в Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация (NBA), но сърбинът вече е състезател на клуба от Пирея и се готви за дебюта си за новия тим.

"Саша ми каза само хубави неща за Олимпиакос – заяви 23-годишният Петрушев при пристигането си в Пирея. - Прекарахме доста време заедно в Сакраменто. Говорихме си доста и той ми каза да дойда в Олимпиакос. Все още не съм говорил с треньора Йоргос Барцокас. Всичко се случи много бързо. Идвам, за да играя, да се адаптирам и да помогна на отбора. Почувствах, че ще бъде по-добре да играя в Европа. Видях в NBA някои неща, които не очаквах. Аз съм млад състезател и искам да играя, и да помагам на отбора си“.

Филип Петрушев увери още, че не се е отказал от мечтата си за NBA, макар първият му досег да не бе успешен.

"Не съм се простил с мечтата за NBA, защото тази година не се получи. Млад съм и има време за всичко. Може да се върна след 2-3 години“, демонстрира амбиции сръбският баскетболист.