Александър Везенков бе официално представен като играч на Сакраменто Кингс от Националната баскетболна асоциация (НБА).

Най-полезният играч в Евролигата за сезон 2022/2023, който е  вторият българин, който ще играе в НБА след Георги Глушков, говори пред медиите в Сакраменто (САЩ) заедно с генералния мениджър на Кингс Монти МакНеър.

На представянето на Александър Везенков присъстваха и родителите му, които също пътуваха от България.

"За мен случващото се е много важно – заяви Везенков. - Много съм щастлив и развълнуван да съм тук. Да премина в Сакраменто беше голяма стъпка за мен и кариерата ми. Благодарен съм на цялата организацията, защото през последния сезон клубът ми показа, че иска да съм тук и съм много щастлив от това. Не обичам да говоря много, а да показвам на терена какво мога, радвам се, че имаме отбор, който побеждава и се надявам да мога да помогна с опита си и това, което треньорът иска от мен, за да може отборът да продължи да печели мачове и да се представя все по-добре".

Баскетболистът разказа, че още през ноември миналата година от Сакраменто ясно са му паказали, че държат на него.

"Тогава не очаквах почти всички членове на Сакраменто да дойдат в Гърция, но това ми показа желанието на отбора, че ме следят и искат да съм тук – заяви българинът. - Това помогна за решението ми, защото както казах наистина беше голямо решение за мен. Обичам да побеждавам и това, че отборът играеше добре през миналия сезон беше важно за решението ми. Затова играем баскетбол – да се забавляваме и да печелим мачове. Видях, че Кингс е отбор, който играе хубав баскетбол, но и побеждава. Гледах няколко мача и наистина това помогна за решението ми. Когато трябваше да взема решение, прецених всички положителни и отрицателни страни, както правя винаги. Видях, че тук има светло бъдеще за мен и възможност да помогна на отбора. Осъзнах, че това е мястото за мен. Това е наистина голяма крачка за мен, но всички ме подкрепиха в това решение – семейството, близките, приятелката ми ме подкрепиха. И тук всички ми помагат. Въпреки че съм тук само няколко дни, вече се чувствам у дома си и сякаш вече имам ново семейство“.

Везенков добави, че от треньора и екипа му зависи къде той ще бъде най-полезен за отбора. Баснкетболистът каза, че желанието му е да продължи да се развива като състезател.

"Концентриран съм върху тренировките и първите мачове – посочи той. - Искам да покажа, че мога да играя с тези баскетболисти, които съм гледал само по телевизията. Щастлив съм и развълнуван от възможността. Тук съм, именно защото видях възможността да помогна на отбора".