Най-голямата звезда и реализатор номер 1 за миналия сезон на Сакраменто Кингс - ДеАрън Фокс, не спести хвалбите си за най-добрият български спортист за 2022 г. Александър Везенков. Родният национал ще бъде съотборник с Фокс през следващия сезон в най-комерсиалното баскетболно първенство.

"Саша... Човече, трябва да го видиш как тренира. Как стреля, колко здраво работи. Невероятен е" заяви американският гард в подкаста Deuce & Mo.

"Той пасва изключително добре на групата, която сме събрали в нашия отбор, защото е умен баскетболист. Идеален е за Сакраменто. Разбира как искаме да играем, а е тук съвсем отскоро. Добавя още едно парче от пъзела за тима ни, той е новото ни оръжие. Ще ни направи много по-силни, убеден съм.

Стрелбата му от средно и далечно разстояние е отлична, на тренировки стреля като с автоматично оръжие, изстрелва топката много бързо и отсечено. Вкара 27 точки с три дрибъла. Това е лудост.

 

С лекота се вписа при пристигането си, сякаш е тук от доста отдавна. Момчето е много интелигентно, знае един куп езици, няма никакви проблеми да общува с всички. Колко езици знае този човек - уау! Аз говоря само един и то не особено добре! Баскетболната му интелигентност също е очевидна.

Да, той не е най-атлетичният играч, но умът му компенсира. Нашата философия тук е, че ако сме умни и играем като отбор, защитата ще работи", допълни Фокс.